KL je platná cenina jen jako celek, ale teoreticky by měli jít nepoužité a nepoškozené pokud jsou platné a pokud je roztřídíš po nominálech možná vyměnit na (?) centrální poště za jiné ceniny(známky) - dříve to tuším šlo...
Jinak na zásilkách je teoreticky omezena plocha, kam lze vylepovat výplatné(známky) na úhradu zásilky! Nelze tedy zaplnit plochu známkymi dle svého uvážení...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

dejvy: ale tohle je o blbosti znehodnocujícího úředníka, který to měl teoreticky zatížit doplatným...

Diky vsem :-) Zkusim se nejdriv (e-mailem) zeptat na poste - nekde na vyssich mistech :-) nejlip rovnou na nekolika ruznejch mistech - jestli je mozny vystrizky z dopisnic takto vylepovat, lepit je cely anebo jestli je mozna vymena za znamky..
Uz vidim jak mi kazdej odpovi neco uplne jinyho :-))))
Pak dam vedet co mi bylo receno :-)
elle34 (zavináč) upcmail.cz

Ad KL je platná cenina jen jako celek.. A je na to primo nejakej predpis? Treba v tech jejich stanovach? Protoze /podle zakona/ co neni primo zakazano, je dovoleno :-)
elle34 (zavináč) upcmail.cz

Tento dopis mě došel http://garet6.rajce.idnes.cz/k#K800_b.jpg

U nas v Bratislave veru nie su mozne ziadne vymeny. Na hlavnej poste vam nevymenia ani jednu dvojeurovu znamku za dve jednoeurove. A to som vyskusala tri okienka. Pracovnicky to holt maju na haku. Absolutna neochota.

elle: KL je platny jako celina(a cenina) v té podobě, jak je oznámena ve věstníku pošty, kde býval pokud se nepletu mj. rozměr ceniny, pokud to tedy nesouhlasí, pak se jedná již o poškozenou a tedy neplatnou/znehodnocenou ceninu...

Chtěl jsem se zeptat na to samé co elle...> elle napsal/a:
A je na to primo nejakej predpis?
...protože nevím, kde je nyní stanovené, že třeba i normálně použitá známka je neplatná. Bývalo to právě v poštovním řádu - vyhlášce FMDS.

Pozor - toto je něco trochu jiného. Ani v ČR nejde vyměnit známky za jiné jen tak u okénka, a to z mnoha důvodů. I proto jsem uvedl, že je to celkem složitá procedura; navíc ji nemůže provést každý.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.