Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
livius

Uživatel

Zaregistrován:
25. 5. 2025

#1 25. 5. 2025, 22:25

Chtěl bych pomoct s identifikaci autora tohoto obrazu. Děkuji

Profilový obrázek
nataradza

Uživatel

Zaregistrován:
29. 11. 2020

#2 25. 5. 2025, 23:49
Profilový obrázek
poradnydest

Uživatel

Zaregistrován:
23. 12. 2015

#3 26. 5. 2025, 09:55

No tohoto prodejce mám ve sledování-spolu s dalšími .Velice hloupě , ne chytře -míchá různé "cenné " obrazy /podle mě svoji vlastní výrobu - ta "díla "jsou diletantské a navzájem výtvarně podobné kousky z jedné ruky /s pravými obrazy bezcenných malířů .A tak vytváří dojem možnosti koupě o které sběratelé sní..náhodná koupě co se královsky zhodnotí :- ))) .Ale když si jeho nabídku projdete .Picasso-kresba s posudkem od koruny a na druhé straně nějaký bezcenný , ale pravý obrázek za pár tisíc... Proč to asi tak je ? No potřebuje , aby se ten brak neprodal a aby se v něm ztratily ty neustále přibývající ...skvosty ...Váš obraz není pravý,...pravý, raný Čapek by stál tak k 10 milionům. Holt jste zaplatil daň začínajícího sběratele. Tu ale zaplatil každý :- )).Chce to příště více opatrnosti ,ale i studia ,návštěvy galerií... A nebo v případě nejistoty zde položit dotaz ještě před koupí.. Ale jsou horší životní ztráty :-)) .Hezký den .

Profilový obrázek
livius

Uživatel

Zaregistrován:
25. 5. 2025

#4 26. 5. 2025, 19:18

Nejsem odborník na obrazy J. Čapka ale nikde jsem nenašel, že by někdy takto signoval obraz, jako na tomto obrazu. Co to razítko, myslíte že ho tam prodávající natiskl? Hledal jsem na internetu a neí to jedniný obraz s tímto razítkem.

Poslední úpravu provedl(a) livius v 26. 5. 2025, 19:46
Profilový obrázek
poradnydest

Uživatel

Zaregistrován:
23. 12. 2015

#5 26. 5. 2025, 21:23

Už to nechte plavat, nebo se to pokuste vrátit .Josef čapek se samozřejmě na ranných kubistických obrazech několikrát podepsal pomocí podobných iniciál.Razítko vám dnes vyrobí jakékoliv podle návrhu nebo fota .Prostě se smiřte s tím , že to nevyšlo .Nemusíte nic dohledávat , ta věc je špatná z dálky .A nic na ní nevylepší ani ten přihlouple diletantský, zavádějící posudek. Aukro sledují stovky sběratelů .Copak si opravdu myslíte , že by tam nechali bez povšimnutí věc od Čapka kdyby na 100 procent nevěděli , že to žádný Čapek není....

Profilový obrázek
poradnydest

Uživatel

Zaregistrován:
23. 12. 2015

#6 1. 6. 2025, 21:24

Dnes jsem se díval na Aukro a ten "váš obraz " je už zase v nabídce :- )) Tak jestli nejste náhodou jeho původní prodejce , tak si určitě příště nekupujte Picassa , Fillu ,Hlinomaze a další od koruny... Ono se to opravdu ....nevyplatí : - )))) :- ))

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.