Moderátoři: Akir, smith, ikanek, regula_jan, Pavel_III

Profilový obrázek
Karel88

Uživatel

Zaregistrován:
8. 3. 2015

#1 8. 3. 2015, 15:02

Ahoj, žiju v Anglii, je mi 26 a sbírám známky. Vracím se natrvalo do Čech, nejdéle koncem června tohoto roku. Budu se stěhovat a povezu věci autem, proto vám nabízím jestli byste někdo neměl zájem nějaké věci z Anglie, je zde k mání spousta věcí z celého světa a ceny nejsou takové jako v ČR,NECHCI ZA TO NIC... celistvosti se tu prodávají od 50p (půl libry - 18 Kč), je zde spousta tématických balíčků (100 ks za 4 libry)... já to nesbírám, sbírám ČSR I. a Protektorát, ale přijde mi škoda toho nevyužít. Krásně se zde dá dostat i k známkám s vadami, ale ne jen nějaké čárky přes nápis nebo skvrny... jde o známky, kde chybí barva, koupil jsem zde známky a princeznou Dianou, na kterých je vzhůru nohama, tyto známky se těší velké oblibě a dají se krásně prodávat na e-bayi (obdoba našeho aukra). Je to jen na vás, já za to opravdu nic nechci, maximálně byste mi zaplatili poštovné, (mohu dodat i s účtenkou), až bych vám to z Čech posílal domů. Je to jen přátelský návrh. Na postupu se můžeme domluvit, tato zpráva je dosti obecná. Piště mi na mail znamkareni@seznam.cz.

Můj zatím největší kauf bylo falzum terezínských připouštěcích známek (ar. 25 ks), které se ke studijním účelům prodává v hodnotě 4 až 5 tisíc koru. Já ho koupil za 22 liber. Už jsem ho prodal, když jsem byl v ČR na dovolené.

Mějte se hezky a držím palce
Karel V.

Profilový obrázek
Karel88

Uživatel

Zaregistrován:
8. 3. 2015

#2 8. 3. 2015, 15:07

Kdyby měl někdo zájem můžu sem hodit i nějaké fotky toho co jsem tu koupil a přidat ceny, pro představu...

Profilový obrázek
babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

#3 8. 3. 2015, 16:25

len neviem kto tieto nove veci zbiera...

Profilový obrázek
Karel88

Uživatel

Zaregistrován:
8. 3. 2015

#4 8. 3. 2015, 17:38

Byl jsem překvapenej, ale lidi to tu docela kupují, dokonce i dost mladých lidí, hlavně ty tématické známky... prodavač říkal, že se u dosti z nich nejedná o jednorázové nákupy, ale o častější zákazníky... šťastný to muž :-)

Právě proto mi proběhlo hlavou to známe a otřelé "kdyby náhodou..."

Profilový obrázek
Maxmilian

Uživatel

Zaregistrován:
7. 6. 2011

#5 8. 3. 2015, 17:58

noooo...kdyby jsi Karle narazil na nejake hezke doporucene dopisy s hradcanskou frankaturou rad je od Tebe odkoupim za Tvoji cenu...

Profilový obrázek
gnilretniw

Uživatel

Zaregistrován:
3. 3. 2015

#6 23. 4. 2015, 21:32

dobrý večer vítám vás v klubu těch co je známky zajímají i jinak než obchod i když každý filatelista je nakonec taky
taky trochu obchodník.Já sbírám známky od 10 let /je mi zatím 73/ a profesionálně od r.1960, ale dosti povídání
pokud budete potřebovat poradit v oblasti jak ČSR I tak u BüM jsem vám k disposici, navíc jsem soudním znalcem
v oblasti filatelie, sám se specializuji na Rakousko, Švýcarsko, Brazilii, USA, a nyní k vaší nabídce bylo by to pěkné pokud by jste mi poslal nějaký obrázek toho co by jste rád přivezl do Čech. Zde se celkem hledají perfiny posílám vám sken známek, které se zde dají vyměnit či dobře na Aukru prodat, zkrátka pokud by jste měl zájem o spolupráci rád se s vámi dohodnu, vystavoval jsem na řadě výstav, momentálně na Exponetu mám vystaveny 2 sbírky Rakouska, jinak žiji ve Velkém Meziříčí a pokud by jste se vrátil někam na Moravu nebyl by problém osobního setkání a tak zatím se mějte a budu se těšit na Vaši odpověd Winterling mail-jiriwinterling@email.cz také na vyšších hodnotách Hradčan...

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
gnilretniw

Uživatel

Zaregistrován:
3. 3. 2015

#7 24. 4. 2015, 16:52

dobré odpoledne pane mladý kolego nedalo mi spát vaše nadšení nad koupí padělku připouštěcí známky, ale nikdy jsem neslyšel, že by jakýkoliv padělek stál tisíce nesplet
jste si to s propagačním tiskem? Ty jsou opravdu za tisíce!!! čau Jirka z Moravy😁 😁

Profilový obrázek
Jaa-chym

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2010

#8 24. 4. 2015, 19:26

často v aukcích chodí falza, označována jako novotisk, reprint či falzum. Cena od 50,-kč i do 500,-, záleží na hejlovi. Čili celý arch za 22liber je dost dobrá cena

Profilový obrázek
Karel88

Uživatel

Zaregistrován:
8. 3. 2015

#9 26. 4. 2015, 13:06

Pánové, dobrý den,
předně vám děkuji za vaše odezvy. K již zmíněným falzům připouštěcích známek - je to tak jak píše pan Jaa-chym, 22 liber je opravdu dobrá cena vzhledem k tomu, za kolik se tato falza v Čechách dokážou prodat. Našel jsem na internetu dokonce online nabídku jedné filatelie, která nabízela připouštěcí známky, po rozkliknutí jsem zjistil, že veškerých zhruba 12 položek jsou všechno falza a nabídková cena za stejný arch, který mám teď já, činí 6 000 korun. Jeden se již prodal.

K tomu, co se zde dá sehnat. Co mi říkal ten obchodník, dost lidí nakupuje FDC. Známky s členy královské rodiny jsou zde předmětem rozsáhlé specializace. Atraktivitu tohoto odvětví samozřejmě rozšiřují britské kolonie. Nic, co by člověka logicky nenapadlo...
To co mi píšete já samozřejmě beru na zřetel. Čili jak psal již dříve Maxmilian - doporučené dopisy s hradčanskou frankaturou, myslím na něj a kdybych něco našel, samozřejmě, že ho budu kontaktovat.
Pan Jiří píše o perfinech a o znmkových zemích, které sbírá, i na něj budu myslet :-)
Ono totiž nejde o to, co já mám k dispozici, jde spíš o to, že když mi napíšete co byste rádi, já se na to můžu tady podívat a v případě, že něco najdu, vyfotit a v případě zájmu pro vás zakoupit.
Ale nejde jen o nákup známek. Kontaktoval mě pán, jestli bych mu nemohl sehnat scan z aktuálního katalogu Stanley Gibbons pro Isle of Man a některé britské kolonie. Tak je samozřejmě dostane, protože pro mě je to otázka dojít do zdejší knihovny, vzít si tam katalog SG a sice to nenascanuju, ale vyfotím mu to a pak pošlu.
Někdo třebas bude chtít poslat jen pohlednici, kdo ví.
Tak tedy dobře, já až se budu brouzdat městem, něco nafotím. Přeji krásný den

Profilový obrázek
Karel88

Uživatel

Zaregistrován:
8. 3. 2015

#10 26. 4. 2015, 15:26

Tady přikládám nějaké obrázky. Za kvalitu u některých se omlouvám, ale v porovnání s bojovými podmínkami, se kterými jsem se potýkal, se jedná téměř o umělecká fota 😃

Všechny známky jsou perforovány, detailnější foto perfinu na druhé fotce. Bez ohledu na sběratelskou tohoto perfinu, je škoda, že výstřižek je celkově poničen... zejména v pravé dolní části.

Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.