Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Součástí sběratelství telefonních karet jsou i kartičky na předplacené služby
našich i zahraničních operátorů působících na ůzemí ČR a nově i karty k př edplacení internetových služeb.Pro ty z Vás,kteří to sbírají to není nic nového,pro nezasvěcené o tom trochu napíšu.Co se u nich vlastně sbírá?
Kromě obrázku nás na druhé straně kartičky upoutá čárový kod,který je vlastně výrobním číslem karičky a mezi sběrateli se sbírají první čísla z 10místného kodu.Toto číslo jak někdy zjistíte má pak i odlišně provedení
písma spočívající minimálně ve dvou různých velikostech tohoto čísla co do výšky a i stylu provedení tohoto čísla.Další důležitou odchylkou je datum platnosti telefonního kuponu,který má též 2 různé způsoby provedení kartičky
co do velikosti a stylu písma.Další odcylkou je pak číslo,které je pod ochraným páskem,které se též od sebe liší velikostí a způsobem provedení číslic na kartičce.Přední část kartičky se pak liší ve výši částky k dobíjení,kde každý oprátor má svou jinou marketingovou politiku,takže například O2 vydává kartičky 100Kč,250 Kč,350 Kč,550 Kč a 950 Kč a je možné,že existuje i vyšší nominál.ale tyto karty u prodejců nejsou pak již běžně v prodeji.T mobile používá nominál 400 a 8OO Kč a Vodafone bývalý Oskar 500 Kč,1000 Kč,ale i 24OO Kč.Což ze sběratelského hlediska jsou kartičky cenově pro velkou většinu našeho národa nedostupné,neboť sice mnoho lidí má mobily,ale kredit
málokdo.Nevím jak komu,ale mně vydrží kredit 25O Kč sotva 3 dnya to už jsem zrušil všechny služby,ale to je o něčem úplně jiném.Občas se mi dostane do ruky i karička odVietnamského operátora,cenová politika je stejná jako u O2,ale kartičky nejsou volně v prodeji,mně se dostávají do ruky občas díky výkupu u Vietnamských prodejců.Jinak kartička na předplacení internetu má nominál 500 Kč.Jiný nominál jsem zatím do ruky nedostal,ale mám jednání přímo s obchodním oddělením O2,tak mi přislíbyli další informace o nově vydávaných kartičkách.

Ve středu jsem opět obešel svá výkupní místa.Vietnamci na mně byli hodní,tak se mi do ruky dostala další jejich kartička.Má nominál 300,vedle v rohu je 150-160,pod tím 180-200
a pod tím 300/300
V levém rohu je Viet Card.Na obrázku je asi budova vietnamského velvzslanectví v ČR.Domnívám se tak proto,že v levém rohu je česká vlajka a v pravém rohu vlajka Vietnamu.
na druhé straně je kontakt na vitnamského operátora 822800900
822888999.
Pro activaci Pinu je uvedeno číslo 246033588
3koda že v knihovně nemají scaner.Mohli by jste se na to podívat taky.
Jinak co se týká doby platnosti kuponů
Mám u sebe věci z posledního výkupu.
250 a 550 od O2 s velkými čísly 31,12,2010
350 od O2 s malým číslem 31,12,2010
250od O2 s uzkým číslem velké výšky
250,350 a 550 od O2 se širokým číslem velké výšky
internetová karta Wia 500Kč/595Kč s DPH 14,7,2011
T mobile 400 Kč 14,12,2012
Vodafone 500 Kč Horolezec 7,12,2010 malé tučné číslo
Vodafone 500 kč Sedící pán v klobouku se psem 7,12,2010 malé tučné číslo
Vodafone 500 kč kanoisti 7,12,2010 malé tučné číso
Vodafone 500 Kč sedící pán v klobouku se psem 30,11,2010vysoké štíhlé číslice

Minulý týden jsem byl u svého kolegy v Chebu,přezdívju má Pacička.Vodafone mi obdařilo kartičkou nominálu 1200 Kč ,datum 7,12,2010,obrázek si už nevzpomínám.Důležité jsou ale tyto poznatky,které jsem dosud nevěděl.Kartz od O2 ve všech nominálech se navíc vyskytují s lesklým a matným povrchem.
Takže je 8 základních variant každé 02 bublinkové kartičky.Výměnou jsem získal pár ks kartiček Vietnamského operátora působícího v ČR.Nejzajímavější z nich je spojení mezi Vitnamem,Polskem,Nemeckem a ČR.
Podrobnosti příště.Skrblík

Kartička zmiňovaná výše je z měkkého plastiku.Na přední straně jsou na přední straně nějaké antilopy,pod nimi zelený lesík,nad nimi asi měsíc v ůplňku a nápis Qué Huong Mói.V levém dolním rohu bílý kroužek s černým sluchátkem a vedle 5E v bílé barvě.
Z druhé strany je kontakt na Německo 004969365071966.Toto číslo je na kartičce nalepené.Pod ním |slepuju opatrně číslo je číslo 0800-4822813
silně a 0800-4822820 slabě malým oísmem.Další číslo silné je 0800-4822820
a malým silným číslem je číslo lokální pro Berlín 030814899601
a pro Frankfurt06925499715.
Pro ČR je uvedeno číslo 800555048|Frend a Mobil 800142379
Pro Polsko pak číslo 008008001211407
Text karty je v němčíně.
Další kartičkou je půl zeměkoule s vlajkami 9 států.Poznávám mezi nimi vlajku USA,GB,vietnamu,Francie.Další vlajky zatím neznám.Vedle nich je velký žlutý nápis SIEU ViET,vedle modrý mobil s nožíčkama.Nad ním žlutě 300 Kč
z druhé strany ve vietnamském textu je číslo 246032032
a 822000822
Pak v bodu číslo čtyři je napsáno #00+má nuoc+má ving+sóthué bao+#ví du :taxi HN bám 008448535535#,di dóng bám0084912345678#v.v..
karta platí 30 dnů
série 3023807
Skrblík

Zase mi přibyli další Vietnamské kartičky a můj kolega sběratel z Chebu bude tak ochotnýa poskytne k prohlédnutí komplet sbírku kartiček od Vietnamských a Čínských operátorů působících v ČR.Jinak jsem si sehnal mobil s internetem v sobě s fotákem.Chtěl jsem Vám poslat fotky těch kartiček,ale než jsem se vůbec stačil zaregistrovat,tak mi to strhlo 350 Kč kredit.Tak to nebyl asi moc dobrý nápad.
Skrblík

část katalogu na Viet. a jiné tk samozřejmě existuje a je sběratelům k dispozici. U novinek, ale i u starších karet je samozřejmě nutný kompletní popis nejlépe s celým výrobním číslem (dá se z toho částečně při větším množství určit náklad). mám zájem o výměnu, příp. i nákup těchto.
buba-cards@hotmail.com

Ok.Dostávám to cca ze 3 zdrojů,tak na Tebe budu myslet.Jinak s Ivanem Maternou z Aše a nebo Jirkou Dvoř ákem z Chebu to měním za poštovní známky.
Takže pokud bude zájem,mohu pokračovat ve psaní příspěvků.Jen s obrázkama si budete musetchvíli počkat,můj scaner se mi fláká někde mezi Hranicemi u Aše a Aší.U kamaráda Tondy Fialy z Hranic.

Byl u mne Materna.Nafotily jsme ty zahraniční TK.Takže až mi přijdou obrázky na můj email,tak Ti to sem pošlu.V neděli se ještě zastavím za Jirkou Dvořákem z Chebu.Ten má těch kartiček od zahraničních operátorů celéj velkej plnej album.Takže není problém se domluvit na výměně.Zkusím ti ehnat jeho emailovou adresu.telefon na něj ti napíšu.jinak jsou v oběhu nový karičky od T mobailu a nová kartička od Eurotelu.Foto budu řešit přes Maternu.Stejně tak i obrázky Kartiček.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.