Těch je na trhu nadbytek, proto tato diskuze nemůže ovlivnit cenu. Tyto mince se nakupují po kilech...
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

A nebojite se, ze budou v obehu nejake padelky (treba cinknute wolframem)? Ja to nikdy nemel v ruce, takze nevim, jestli je to realizovatelne, resp. jestli by se to dotycnemu podnikavci vyplatilo jako u vetsiho slitku...
Muzete dat nejaky odkaz, kde se da jedna takova vec koupit a za kolik?
diky

Pokud chcete do něčeho investovat, musíte mít přehled, pak tyto mince "dostanete do oka." Ano, padělají se velmi vzácné mince, ale v tomto případě se nejedná o padělání kovu, ale o padělání mince. Tyto mince jsou především určeny neznalým bohatým investorům.
Na netu si můžete nalézt mnoho odkazů na prodej zlatých rakouských, či uherských 10 korun z doby vlády císaře Františka Josefa I. po roce 1892.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

numismat@seznam.cz

Dik vsem za dalsi a dalsi nazory.
Kaminky, to neni nic pro me...navic si nemyslim, ze to je uplne to prave orechove...
https://www.investujeme.cz/clanky/diamant-neni-investice/
To uz mi lepe skutecne vychazi znamky...kdyz samozrejme clovek vi, co kupovat.
Jinak za sebe co se tyka kovu, ja preferuji nasledujici:
zlato - slitky z renomovanych svycarskych rafinerii, zatavene do folie, nizsi hmotnosti (5g, 10g a 1 unce, pripadne vetsi hmostnost, do pul kila), maximalni ryzost (na rozdil od vyse uvedenych 10 korun)...snadny odkup, mezinarodne akceptovatelne...
stribro - zahranicni investicni mince - American Eagle, Maple Leaf...stejne co u zlata, navic si myslim, ze jsou idealnim "platidlem" za drobnosti v pripade krachu men
Jinak jsem zkusil zavolat k Burdovi a bylo mi receno, ze poradenstvi pri nakupu znamek na investici poskytuji, ale zadne detaily jsem se po telefonu nedozvedel. Bylo mi nabidnuto sjednani osobni schuzky...

dekuju, nebyl jsem si jisty, o cem presne je rec
kdyz se na to podivam pragmaticky, tak lidi prodavaji kousek zlata (+- 0.098 oz) za cenu 4-10k (zrejme podle stavu mince nebo ruzne snahy vydelat, nevim...) v situaci, kdy hodnota kovu je cca 3350
jestli jsem se spravne docetl, tak ta emise byla 800k+ a vyse se pise, ze jich je vsude mraky
je tu nejake opodstatneni pro tu cenu? da se vazne koupit za cenu blizkou hodnote kovu?

Slitky a moderni investicni mince jsou nejvice padelane a tudiz nejrizikovejsi. Takze sice muzete minimalizovat riziko pri nakupu primo z rafinerie nebo u renomovaneho obchodnika, ale s prodejem to bude slozitejsi. Treba ja bych slitek (zejmena z druhe ruky) nikdy nekoupil.
numismat@seznam.cz

Neni jen Aukro...
Emise 800k - tomu nerozumim.
numismat@seznam.cz

V KT jsou celkem k ničemu zlato, diamanty i známky. V první řadě (bereme třeba model Osvětim) to není za co směnit, v druhé řadě vlastně ani s kým. Spoluvězeň by byl likvidován, dozorce to sebere bez protihodnoty. Pravděpodobnost přežití tam závisí v první řadě na štěstí kombinované s určitou vychcaností. Nakonec ale přijde tyfus a šmitec. V KT je hlavním platidlem kus plesnivýho chleba. Ostatně, v takovým Leningradě to nebylo o moc lepší.
Jenže to je extrém. V případě třetí světové ... bude nejdůležitější pazourek a olověná vesta!

Podľa tejto knihy to tak celkom nebolo Pavle. Ale kniha podľa mňa taká, nijaká..
https://www.gorila.sk/detail/643939/Tetovac-z-Auschwitzu?ppcbee-adtext-variant=SKLADOM1&gclid=CjwKCAiArJjvBRACEiwA-Wiqq_wqIz_7eZepCrbxCsYRV3a6fkOqVEb1-XHxDgV39V7MXX_aqYLa6xoCQhoQAvD_BwE
-s-
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.