Protože zakladatel tématu mou výzvu nevyslyšel a já byl na obraz docela zvědavý, otočil jsem fotku tak , abych si při jejím prohlížení nenamohl krční páteř. Na první pohled vyobrazená scéna vypadá jako vyhrocený spor mezi militantními "textilačkami" a mírumilovnými nudistkami užívajícími si příjemné koupele v lesním jezírku. Co do provedení malba rozhodně převyšuje třeba můj komorní obrázek z tématu "Pásla ovečky". Vždyť jednotlivé postavy jsou na rozdíl od mé pasačky realisticky zachyceny včetně takových tělesných detailů jako prsty na rukou a nohou - o jiných partiích ani nemluvě. U jedné z ozbrojených žen lze dokonce rozeznat obuv připomínající kdysi populární "kristusky". Se zvířaty je to podobné: proti mým nepovedeným ovečkám je třeba labuť zobrazena zcela věrně a vyděšený jelen i rozlícení psi jsou jako živí.
Obraz je evidentně kopií díla (Hans Makart?) s tématem antické báje o lovci Akteónovi a panenské bohyni lovu Artemis (Dianě), kterou tento spatřil nahou, až byl z toho jelen.
Mně neznámou signaturu jsem nerozluštil.

Boltem připojený srovnávací obraz je také už kopií, i když lepší ,než je ten obraz z dotazu na autora:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.