Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Profilový obrázek
komarkovav

Uživatel

Zaregistrován:
12. 8. 2012

#11 17. 8. 2012, 19:17
Aukce dobrý, ale já osobně (a je to čistě můj problém) nevěřím moc internetovým aukcím typu Aukro a eBay (kde to neprojde přes "cenzuru" obchodníka), ale tam je to dáno tím, že to, co sbírám já, musí mít buď kvalitní popis (v případě poloh průsvitek) nebo je to zapotřebí skutečně dobře vidět, nejlíp i s atestem, protože u toho mého je na jednu pravou známku s přetiskem klidně i tisíc padělků. Kdybych sbíral třeba kolonie, asi by to takový problém nebyl.

dnes jsem právě našla aukci , která se bude konat http://www.burda-auction.com/cz/ . aukro urcitě ne. co říkáte na toto ?? děkuji

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#12 17. 8. 2012, 19:21
dekuju , je mi jasné , že toto je ošemetné , proto jsem to zkusila tady u Vás :-) jaký máte názor na internetové aukce a aukce takové . díky

Zkuste si zjistit jestli nefunguje ve vašem okolí nějaký filatelistický kroužek a zeptejte se tam. Určitě Vám zdělí přibližnou hodnotu a úroveň sbírky. Podle výsledku pak můžete zvolit prodej. Jestli se bude jednat o běžné věci, pak můžete zvolit některou internetovou aukci, pokud by se jednalo i o některou lepší známku, pak bych prodej zde nedoporučoval.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
komarkovav

Uživatel

Zaregistrován:
12. 8. 2012

#13 17. 8. 2012, 19:28

ještě se zeptám hodnota těchto alb , která jsou zcela prázdná , máte představu ??

Profilový obrázek
komarkovav

Uživatel

Zaregistrován:
12. 8. 2012

#14 17. 8. 2012, 19:29
Zkuste si zjistit jestli nefunguje ve vašem okolí nějaký filatelistický kroužek a zeptejte se tam. Určitě Vám zdělí přibližnou hodnotu a úroveň sbírky. Podle výsledku pak můžete zvolit prodej. Jestli se bude jednat o běžné věci, pak můžete zvolit některou internetovou aukci, pokud by se jednalo i o některou lepší známku, pak bych prodej zde nedoporučoval.

vy tedy myslíte , že prodej by byl po jednotlivých známkách ?? já myslela , že se prodává v kompletní sbírce .

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#15 17. 8. 2012, 19:32

Vy jste od Brna? Pokud ano, tak naproti Měnínské brány (v tom baráku pošty) má kancelář Klub Alfonse Muchy. Ovšem funguje až po prázdninách.

Profilový obrázek
komarkovav

Uživatel

Zaregistrován:
12. 8. 2012

#16 17. 8. 2012, 19:36
Vy jste od Brna? Pokud ano, tak naproti Měnínské brány (v tom baráku pošty) má kancelář Klub Alfonse Muchy. Ovšem funguje až po prázdninách.

nejsem od Brna ... ale jsem ochotna zkusit dle doporučení .

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#17 17. 8. 2012, 19:43

=komarkovav]
vy tedy myslíte , že prodej by byl po jednotlivých známkách ?? já myslela , že se prodává v kompletní sbírce .

To, co jsem napsal se vztahovalo ke zjištění ceny, kterou neznáte.

Pokud se bude jednat o sbírku z běžných známek, pak ji můžete prodat jako celek, ale cena bude poměrně nízká. Pokud se mezi těmito běžnými známkami najde pár zajímavějších, pak bude poptávka pouze po nich a o zbytek nebude zájem. To samé v případě, že by ste dané známky nabídla do lepší aukce. Pak by si majitel vybral to zajímavější a o zbytek by neměl zájem.

Sbírky jdou prodat jako celek, ale pouze v případě, že zde bude velké procento vzácnějších známek, které budou zároveň ve vynikající kvalitě. Dále ta sbírka musí být hodně kompletní a musí být budovaná se zaměřením na nějakou myšlenku. Například sbírka s přihlédnutím k regionální filatelii, nebo doplněná poštovním použitím daných známek na dopisech atd.

Pokud se jedná pouze o sbírku běžnějších známek budovanou podle katalogů, pak jsou dnes pro většinu filatelistů poměrně nezajímavé.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
komarkovav

Uživatel

Zaregistrován:
12. 8. 2012

#18 17. 8. 2012, 19:47

koukám, že to bude pěkný oříšek :-) děkuju za informace =Evropa1]

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.