Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

dnes jsem právě našla aukci , která se bude konat http://www.burda-auction.com/cz/ . aukro urcitě ne. co říkáte na toto ?? děkuji

Zkuste si zjistit jestli nefunguje ve vašem okolí nějaký filatelistický kroužek a zeptejte se tam. Určitě Vám zdělí přibližnou hodnotu a úroveň sbírky. Podle výsledku pak můžete zvolit prodej. Jestli se bude jednat o běžné věci, pak můžete zvolit některou internetovou aukci, pokud by se jednalo i o některou lepší známku, pak bych prodej zde nedoporučoval.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

vy tedy myslíte , že prodej by byl po jednotlivých známkách ?? já myslela , že se prodává v kompletní sbírce .

=komarkovav]
vy tedy myslíte , že prodej by byl po jednotlivých známkách ?? já myslela , že se prodává v kompletní sbírce .
To, co jsem napsal se vztahovalo ke zjištění ceny, kterou neznáte.
Pokud se bude jednat o sbírku z běžných známek, pak ji můžete prodat jako celek, ale cena bude poměrně nízká. Pokud se mezi těmito běžnými známkami najde pár zajímavějších, pak bude poptávka pouze po nich a o zbytek nebude zájem. To samé v případě, že by ste dané známky nabídla do lepší aukce. Pak by si majitel vybral to zajímavější a o zbytek by neměl zájem.
Sbírky jdou prodat jako celek, ale pouze v případě, že zde bude velké procento vzácnějších známek, které budou zároveň ve vynikající kvalitě. Dále ta sbírka musí být hodně kompletní a musí být budovaná se zaměřením na nějakou myšlenku. Například sbírka s přihlédnutím k regionální filatelii, nebo doplněná poštovním použitím daných známek na dopisech atd.
Pokud se jedná pouze o sbírku běžnějších známek budovanou podle katalogů, pak jsou dnes pro většinu filatelistů poměrně nezajímavé.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.