Nechel som zakladat novu temu tak vyuzijem staru, nedari sa mi urcit tuto mincu. Cast opisov z ktorej by som sa odrazil je necitatelna. Je podla Vas mozne ju urcit? Pismo je dost netypicke takze predpokladam ze sa moze jednat o nieco zaujimavejsie. Dakujem za pomoc.
Obrázky:
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.

no a neni to avers a revers jineho panovnika a k tomu falzum?

Nezda sa mi na falzum na pohlad mi pride Ok, pridavam troch svetlejsie fotky. Podla mna to bude nieco okolo Wladislava I, pripadne medzivladia vtedy bol v Uhorsku strasny bordel a mince vyzerali dost odflaknuto
Obrázky:
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.

revers vypada na Pohl. 131 (1439-1442), pokud by to, co neni ve stite videt mohl byt cesky lev.

a nebo - jak pises - by to byl jezdec a tudiz Wladislav I. (1440-1444), stity uhry, polsko, litva.
uznavam, ze vidim za kazdym rohem falzum, ale udivuje mne vase sverepe presvedceni, jak je vsechno O.K.😃 vzdyt i ten perlovec je serednej🙂

v pripade Wladislava by mel byt opis:
M.WLADISLAI.REGIS, coz tam (asi) mas. takze asi je to on (unger 469), vzhuru nohama. Mincovna D-neco, treba DN ci DM. stejne vam slovakum ani madarum stale neverim, ze tyhle mince si nebouchal kde kdo za kazdym rohem po deseti pivech...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.